Інтелектуальна мобільна платформа з функцією відстеження об’єктів - Романов, Д. М. (My University, 2025)
Об'єкт розробки – інтелектуальна мобільна платформа, здатна здійснювати автоматичне відстеження об’єктів у полі зору. Предмет розробки – апаратно-програмний комплекс, що забезпечує функціонування мобільної платформи з можливістю аналізу та супроводження об’єктів за допомогою модуля комп’ютерного зору. Мета розробки – створення інтелектуальної мобільної платформи з функцією відстеження об’єктів на базі мікроконтролера, яка забезпечує точне визначення положення об’єктів, стабільну роботу апаратної частини, інтерактивне управління рухом платформи та надійне супроводження об’єктів у реальному часі. У першому розділі кваліфікаційної роботи проаналізовано теоретичні засади комп’ютерного зору та функціонування мобільних платформ, а також досліджено переваги та недоліки існуючих технічних рішень. У другому розділі спроектовано апаратну складову мобільної платформи та наведено перелік конкретних технічних компонентів для її реалізації. У третьому розділі наведено алгоритм та реалізацію програмного забезпечення мобільної платформи. В останньому розділі проведено тестування макетного зразка системи та наведено результати, які показали працездатність проектованої системи.
Keywords: розпізнавання об’єктів; двигун постійного струму; автоматичне відстеження об’єктів; модуль комп’ютерного зору