Правова характеристика інноваційних лікарських засобів - Вороніна, І. С. (Право, 2015)
У статті розглянуто поняття, ознаки та підходи до класифікації інноваційних лікарських засобів у господарсько-правовому контексті. Висвітлено співвідношення термінів «оригінальний лікарський засіб», «інноваційний лікарський засіб», «брендовий лікарський засіб» та їх практичне використання у провозастосовчій практиці. Авторка акцентувала увагу на проблемі класифікації оригінальних (інноваційних) лікарських засобів, що є базовою умовою впровадження системи страхової медицини в Україні. // The article deals with the concept, signs and approaches to the classification of innovative medicines in the economic and legal context. The ratio of the terms "original medicinal product", "innovative medicinal product", "brand medicinal product" and their practical use in provisproduct practice are highlighted. The author emphasized the problem of the classification of original (innovative) medicines, which is a basic condition for the implementation of an insurance medicine system in Ukraine.
Keywords: інноваційний лікарський засіб; генеричний лікарський засіб; оригінальний лікарський засіб; innovative medicinal product; genital medicinal product; original medicinal product