Метод та засіб адаптивної електростимуляції нейром’язових структур - Єрошенко, О. А. (My University, 2023)
Дисертаційну роботу присвячено актуальній науково-технічній проблемі підвищення ефективності черезшкірної електростимуляції нейром'язових структур людини в процесі терапевтичних реабілітаційних процедур на основі математичного моделювання та зворотного зв'язку на базі електроміографічних досліджень. Метою дисертаційної роботи є розробка методу адаптивної електростимуляції, що враховує індивідуальні особливості пацієнта, а також удосконалення існуючих електростимуляції. апаратно-програмних засобів для Об`єкт дослідження – процеси електростимуляції скелетних м'язів людини під час проведення лікувальної терапії. Предмет дослідження – методи проведення терапевтичних електростимуляційних процедур нейром'язових структур, математичні моделі електростимуляції, технічні засоби для електростимуляції, програмне забезпечення та методи обробки біомедичних даних. Методи дослідження. В роботі застосовуються методи математичного аналізу, методи математичного моделювання, методи інтервального аналізу, методи нелінійного програмування, методи аналізу та синтезу елементів біотехнічних систем, методи обробки даних, методи об’єктно-орієнтованого програмування, методи аналізу біомедичних сигналів.
Keywords: морфологічний аналіз; біомедичний сигнал; скелетні м'язи; поріг збудливості м'язової тканини; фізична реабілітація; опорно-руховий апарат; електростимуляція; ймовірнісно-часовий граф; апарати терапії