Організація дипломатичних представництв періоду української революції - Ластовець, Н. О. (ХНУРЕ, 2021)
Дипломатичні представництва доби Української революції з’явилися на тлі стрімкого ствердження України як суб’єкта міжнародного права. Підписання Брестського мирного договору відкрило можливості для створення та функціювання мережі українських посольств та надзвичайних дипломатичних місій, які мали відповідний статус та ресурси для впровадження політики, що відповідала державним інтересам. Попри це, завдання, на яких базувалася організація місій, відрізнялися залежно від пріоритетів українських урядів 1918–1921 рр.
Keywords: українська державність; українознавство