Особливості правового забезпечення професійного розвитку працівників у зарубіжних країнах - Вапнярчук, Н. М. (Право, 2018)
У статті проаналізовано питання правового забезпечення професійного розвитку працівників у зарубіжних країнах та на підставі аналізу зарубіжних актів з трудового законодавства виявлено його особливості. Зроблено висновок, що зарубіжний досвід виробив 3 концепції професійного навчання – навчання спеціалізоване, багатопрофільне й орієнтоване на певну особистість. // The article analyzes the issues of legal support of professional development of employees in foreign countries and on the basis of the analysis of foreign acts on labor legislation reveals its features. It is concluded that foreign experience has developed 3 concepts of vocational training - specialized, multidisciplinary and person-centered training.
Keywords: працівник; роботодавець; професійний розвиток; зарубіжний досвід; трудове законодавство; employee; employer; professional development; foreign experience; labor legislation