Методичні засади розрахунку величини економічних збитків при відключенні електроенергії - Соколова, Л. В.; Гуревичов, М. М.; Ковальов, Є. В. (НТУ «ХПІ», 2012)
В роботі розглядаються наслідки до яких призводить вихід з ладу електроенергетичного обладнання з виробітку електроенергії на електростанціях. Запропоновані методи визначення відповідних соціально-економічних збитків. Вони матимуть місце, як для технологічних об’єктів, так і для населення. Наведено склад відповідних втрат і засоби їх розрахунку. В работе рассматриваются последствия к которым приводит выход из строя электроэнергетического оборудования из выработки электроэнергии на электростанциях. Предложенные методы определения соответствующих социально-экономических убытков. Они будут иметь место, как для технологических объектов, так и для населения. Приведен состав соответствующих потерь и средства их расчета. Discusses the consequences that lead failure of electrical equipment for power generation in power plants. The methods for determining the appropriate socio-economic damage. They will have a place for technological facilities, and the public. Shows the composition of the costs and how to calculate them.
Keywords: методика втрат; експлуатаційні та поточні витрати; електроенергетика; комерційний ефект; ефект держави; ефект населення; methods of losses; running and current expenses; electroenergy; reliability; commercial effect; effect of the state; effect of population