Дослідження та використання методів прогнозування при розробці ІС для планування роботи підприємства електронної торгівлі - Тимошицький, Б. О. (My University, 2025)
Метою дослідження є аналіз існуючих методів прогнозування параметрів діяльності підприємств електронної комерції, а також розробка комбінованого підходу до вирішення задачі прогнозування на основі інтеграції відомих та нових методів для підвищення якості та точності прогнозування показників діяльності підприємств. В процесі виконання роботи було проведено порівняння методів прогнозування за обраними критеріями. Детально розглянуто процес прогнозування з використанням різних методів. Запропоновано комбінований метод прогнозування, для покращення результатів. Наведено опис експериментальної перевірки методу та проведено оцінку точності прогнозування показників. Запропонований метод є корисним інструментом для керівників підприємств електронної торгівлі. Він дозволяє отримувати більш точні прогнозні значення показників, що дає змогу значно підвищити ефективність роботи підприємства
Keywords: аналіз продажів; електронна торгівля; імовірнісне прогнозування; комбінація прогнозування