Мікропроцесорні системи контролю та керування - Бондаренко, И. Н.; Бородин, А. В.; Карнаушенко, В. П. (ХНУРЕ, 2020)
Викладено основні принципи побудови та функціонування автоматизованих систем керування та контролю на базі мікропроцесорної техніки, сучасні та перспективні напрями розвитку засобів автоматизації технологічних процесів в промисловості. Розглянуті основні типи засобів керування та контролю, алгоритми їх роботи. Визначені базові варіанти реалізації автоматизованих систем та сучасна компонентна база, що застосовується при конструюванні засобів контролю та керування, етапи та складові частини процесу проектування із застосуванням мікропроцесорів. Визначений порядок та рівні проектування, основні підходи до реалізації проектів. Розглянуті особливості застосування мікропроцесорних систем в засобах автоматизації та наведені приклади реалізації систем автоматичного регулювання. Розглянуті засоби автоматизованого проектування і напрями удосконалення та розвитку засобів контролю та керування. Рекомендовано як навчальний посібник для студентів усіх форм навчання спеціальностей 153 «Мікро – та наносистемна техніка», 171 «Електроніка».
Keywords: автоматизоване управління; мікропроцесорна система; програмно-апаратні засоби