Правові основи здійснення господарської діяльності в інноваційному суспільстві - Глібко, С. В.; Дмитрик, О. О.; Гетьман, А. П.; Анісімова, Г. В.; Ярошенко, О. М.; Іншин, М. І.; Вапнярчук, Н. М.; Внукова, Н. М.; Пашков, В. М.; Бойчук, Р. П.; Семенова, М. В.; Шовкопляс, Г. М.; et al. (Право, 2018)
Монографію присвячено дослідженню питань правового регулювання здійснення господарської діяльності в інноваційному суспільстві, у тому числі місцю господарського права у стратегії забезпечення інноваційної діяльності в Україні, концептуалізації правових засад використання та охорони природно-ресурсного потенціалу України в аспекті державної інноваційної й екологічної політики, актуалізації проблеми забезпечення інституційного розвитку сфери підприємництва та спрощення доступу до фінансування через спеціальні види кредитування, а також дискусійним аспектам проведення фактичних перевірок, формам державної допомоги суб’єктам підприємництва та ін. Монографія розрахована на науковців, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів юридичних закладів вищої освіти, спеціалістів у сфері правового регулювання господарської діяльності в Україні, а також усіх тих, хто цікавиться правовими основами здійснення господарської діяльності в інноваційному суспільстві. // The monograph is devoted to the study of legal regulation of economic activity in an innovative society, including the place of economic law in the strategy of innovation in Ukraine, conceptualization of legal bases for the use and protection of natural resource potential of Ukraine in terms of state innovation and environmental policy. development of the sphere of entrepreneurship and simplification of access to financing through special types of lending, as well as discussion aspects of conducting actual inspections, forms of state aid to business entities, etc. The monograph is intended for scientists, teachers, doctoral students, graduate students, students of law schools of higher education, specialists in the field of legal regulation of economic activity in Ukraine, as well as all those interested in the legal basis of economic activity in an innovative society.
Keywords: інноваційна політика; природно-ресурсний потенціал; екологічна політика; innovation policy; natural resource potential; environmental policy