Застосування технологій безпроводового доступу 5G в системах Інтернету речей - Лопандін, Є. Є. (My University, 2022)
Об'єктом дослідження є технологія 5G. Метою роботи є аналіз особливостей розвитку технології 5G, її вплив на Інтернет речей. Методом дослідження є теоретичне дослідження особливостей технології 5G, вплив технології на Інтернет речей та експриментальне проектування сценарію розгортання мобільної мережі за одною із представлених архітектур. У результаті виконання дипломної роботи було проаналізовано особливості розвитку технології 5G, представлені стандарти та експерементально досліджено можливості розгортання мережі 5G в густонаселеному місті 5G.
Keywords: технологія 5G; інтернет речей; IP