Використання вагових коефіцієнтів для дескрипторів зображення у задачі класифікації - Оченашко, М. (My University, 2023)
Розробляються методи класифікації зображень за описом у формі множини дескрипторів ключових точок. Задля підвищення точності класифікації пропонується використовувати коефіцієнти значущості для дескрипторів. Проведене моделювання на навчальній множині зображень підтвердило працездатність класифікатора з використанням вагових коефіцієнтів як для окремих бітів центру опису, так і для кожного із еталонних дескрипторів.
Use of weighting coefficients for image descriptors in the classification problem
Keywords: комп'ютерний зір; класифікація зображень; дескриптор; ваговий коефіцієнт