Розробка системи автоматизованого розподілу завдань у виробничих групах - Бацуля, Р. В. (My University, 2025)
Мета роботи – підвищення ефективності управління виробничими процесами шляхом розробки системи автоматизованого розподілу завдань, яка мінімізує простої та забезпечує гнучкість у змінних виробничих умовах. Об’єкт дослідження – процес розподілу виробничих завдань між виконавцями в умовах динамічного навантаження та різнорідного складу обладнання. Предмет дослідження – алгоритми та програмні засоби автоматизованого розподілу завдань, включаючи методи обробки даних, критерії вибору виконавців та інтеграцію з інформаційними системами. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз сучасних методів і систем автоматизованого розподілу завдань, розроблено архітектуру системи, що базується на технологіях Python (FastAPI), Next.js та PostgreSQL, та реалізовано алгоритм розподілу завдань. Система пройшла тестування на реальних даних, що підтвердило її ефективність у підвищенні продуктивності виробничих груп і оптимізації використання ресурсів. Результати роботи можуть бути застосовані на підприємствах для автоматизації процесів розподілу завдань. Це сприяє зниженню простоїв, підвищенню ефективності управління та покращенню контролю за виконанням завдань. Отримані результати роботи відповідають Цілі сталого розвитку №9 "Промисловість, інновації та інфраструктура", а саме п.9.4: "Модернізація інфраструктури та переорієнтація підприємств на більш стійкі моделі з підвищенням ефективності використання ресурсів".
Keywords: управління виробничими процесами; розподіл завдань; виробничи групи