Визначення оптимального шляху транспортних потоків та прогнозування дорожніх заторів за допомогою штучного інтелекту - Гнилицький, Я. В. (My University, 2022)
Мета роботи – розробити систему, що дозволяє відстежувати транспортний рух, та на основі цієї інформації контролювати роботу світлофорів і перенаправляти транспортний потік на більш оптимальні маршрути. В роботі були розглянуті: питання, щодо штучного інтелекту та сфери його застосування, процес тренування моделі для розпізнавання об'єктів, використовуючи претреновану модель EfficientDetз використанням публічного набору даних автомобілів, важливість використання розробленої системи у роботі світлофорів та застосування алгоритму Дейкстри для перенаправлення транспортних потоків.
Keywords: затори на дорогах; python; розпізнавання об'єктів; алгоритм Дейкстри