Оптимізація параметрів кодування відеоданих при передачі по каналу зв'язку з обмеженою пропускною здатністю - Мороз, С. О. (My University, 2021)
Проведено аналіз існуючих підходів до адаптації бітовою швидкості відеоданих, що находять у мережу, до її пропускної здатності. Досліджено їх особливості та з урахуванням цього розроблено загальну концепцію побудови методу управління інтенсивністю відеоданих, орієнтованого на забезпечення максимальної якості відеоданих
Keywords: принцип оптимальності Белмана; колірна субдискретизація; трансформанта ДКП; семантичні особливості зображення