Сучасні структурні методології проектування ІКС і особливості використання DFD та ERD - Чайніков, С. І. (ХНУРЭ, 2002)
Розглядаються методологічні аспекти використання потокових діаграм та діаграм сутність-зв’язок при проектуванні складних інформаційних керуючих систем в межах структурного підходу до системного аналізу і проектування. Основна увага акцентується на питаннях організації збору та підготовки даних для синтезу таких діаграм. Викладається один з можливих варіантів дій системного аналітика на ранніх стадіях процесу проектування. The methodological aspects of the use of flow diagrams and diagrams of the essence-connection in the design of complex information management systems within the framework of the structural approach to system analysis and design are considered. The main focus is on the organization of data collection and preparation for the synthesis of such diagrams. One of the possible variants of system analytics actions is described in the early stages of the design process.
Keywords: Структурна методологія проектування; Structural design methodology; потокова діаграма; діаграма сутність-зв’язок; інформаційна керуюча система; flowchart; entity-link diagram; information management system