Спеціалізовані комп’ютерні засоби для контролю стану домашнього акваріуму - Бойко, Н. В. (My University, 2025)
Наведено опис розробки універсального пристрою на базі апаратно програмного комплексу Arduino для акваріумістики, який забезпечує безперервність контролю стану акваріума і процесів життєзабезпечення його мешканців за основними параметрами: вчасна подача корму, підтримка заданого температурного режиму, контроль освітленості, а також дистанційне інформування власника про виникнення нештатних ситуацій. Універсальність і модульність платформи дає можливість застосовувати її для будь-яких типів акваріумів з можливістю розширення функціональності шляхом додаванням необхідних датчиків або метрик. Надано опис етапів проектування пристрою, наведено його характеристики і представлено результати його роботи.
Keywords: інтелектуальний акваріум; Arduino; автоматичне керування; штучна екосистема