Дослідження методів реалізації ACID транзакцій для розподілених баз даних за технологією реплікування - Набока, А. О. (My University, 2021)
Метою роботи є дослідження існуючих методів реалізації ACID транзакцій для розподілених за допомогою технології реплікації баз даних, а також порівняння ефективності цих методів для різного роду запитів та транзакцій. Методи розробки та проектування базуються на платформі .Net Core 3.1, мові TypeScript та фреймворку Angular 10, СУБД MS SQL Server 2017, MongoDB 4.4, VoltDB 6.1, середовищі розробки Visual Studio 2019 та Visual Studio Code. У результаті роботи були обрані методи реалізації розподілених транзакцій, розроблена база даних для кожного з них та складені висновки щодо ефективності виконання запитів для кожного з методів.
Keywords: метрика ефективності; навантаження бази; розподілена; транзакція; ACID; BSON; MONGODB; NEWSQL; NOSQL; SQL SERVER; T-SQL; TWO-PHASE; COMMIT; VOLTDB