Модель та метод опису розподілених систем - Дяченко, В. О.; Лебедєв, О. Г.; Масленіков, Д. Є. (ФОП Петров В.В., 2022)
У доповіді розглянуті методи моделювання розподілених сервісних систем з погляду побудови архітектури; аналізу протоколів взаємодії компонентів систем; споживаних ними ресурсів; чисельного моделювання розглянутої розподіленої системи та інтеграції одержуваних у ході роботи системи даних у розглянуту модель. Запропоновано нову модель на базі мереж Петрі, що відрізняється поєднанням можливостей створення підмножин міток, групованих сутностей, вкладених груп, імовірнісних спрацьовувань переходів.
Keywords: сервісна система; опис розподілених систем