Розроблення інтегрованої системи комутації прикладними пристроями в автоматизованих системах управління - Гіль, А. А. (My University, 2021)
Об'єкт дослідження – системи автоматизованого управління технологічними процесами. Предмет дослідження – інтегровані системи комутації та топології побудови промислових мереж зв’язку в системах автоматизованого управління. Мета роботи – підвищення якості роботи інтегрованої системи комутації та оптимізація процедури зв’язку між прикладними приладами системи, за рахунок зменшення кількості точок комутації сигналів шляхом розробки модулю комутації цифрових та аналогових інтерфейсів зв’язку. Методи дослідження – аналіз наявних інтерфейсів та топології зв’язку, порівняння переваг та недоліків наявних методів комутації сигналів, моделювання та формалізація отриманих результатів. Розглянуто системи, топології та алгоритми комутації цифрових інтерфейсів зв'язку. В результаті проведених досліджень розроблений концепт та проведено моделювання і формалізація отриманих результатів. Обрані ключові елементи модулю на базі яких побудована архітектура програмного забезпечення. Впровадження може бути можливим в автоматизованих системах управління виробництвом. Також робота може бути корисна фахівцям галузі автоматизації та при навчанні студентів спеціальності 151-Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології.
Keywords: мікроконтролери; АСУ; інтерфейси зв'язку; вбудовані системи; протоколи обміну; цифрові комутатори