Моделі і технологія вибору структури технічних засобів інформаційних систем - Саіф, К. Мухамед (My University, 2013)
Дисертаційна робота присвячена розв’язанню актуальної науково-практичної задачі розробки нових моделей та технологій вибору структури технічних засобів інформаційних системах. Надана класифікація за ознаками кількості інформаційних мереж та типу додаткового обладнання розглядаються інформаційні системи технічного обліку енергоресурсів, що максимально використовують наявну інформаційну мережу підприємства, для вибору раціональної структури комплексу технічних засобів якої запропоноване попереднє визначення загальної структури з використанням методів експертного оцінювання. Розроблені графові моделі, що враховують особливості інтерфейсів технічних засобів. Удосконалено критерій ефективності вибору комплексу технічних засобів на підставі вартісного критерію. Запропоновано поетапний метод вибору структури комплексу технічних засобів інформаційних систем. На підставі графових моделей і методу побудовано інформаційну технологію, що дозволяє отримати раціональну структуру комплексу з урахуванням технічних і технологічних обмежень на підприємстві. Запропоновані моделі і технологія вибору структури технічних засобів інформаційних систем впроваджені на промисловому підприємстві та в вищому навчальному закладі. The thesis is devoted to the solution of current scientific and practical problems of developing new models and technologies of choosing of Technology Structural in the information systems. This classification by featured of information networks and the type of additional equipment reviews the information system of technical energy accounting , maximum use of existing data network company to choose the rational structure of the technical facilities which prompted predefinition of the overall structure using the methods of expert evaluation. Developed graph model considering the peculiarities interface technical facilities. Enhanced the efficiency criterion of choice of the technical facilities based on of the cost criterion. Proposed Phased method choice of the structure of the technical facilities of information systems. Based on the graph models and methods to build information technology that allows get the rational structure of the complex from a technical and technological constraints in the enterprise The proposed model and the technology choice of the structure the technical facilities of information systems implemented in industry and in universities.
Keywords: проектування інформаційної системи; структура технічних засобів; вибір раціональної структури; графова модель; вартісний критерій; design of the information system; the structure of technical facilities; graph model