Вплив цифрової трансформації на розвиток механізмів Індустрії 4.0 - Внукова, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2022)
Дослідження присвячено визначенню впливу змін цифрової трансформації на розвиток Індустрії 4.0. Розглянуто підходи до визначення рівня впливу трансформаційних змін різним дослідниками. Встановлено рівень зацікавленості до термінів цифрова трансформація і Індустрія 4.0 в Україні інструментом Google Trends, який є низьким. Для відновлення галузей промислових хайтек необхідні інструменти координації стейкхолдерів, зацікавлених у запровадженні технологій Індустрії 4.0. Перехід на модель цифрової економіки є пріоритетом можливих учасників платформи Industry4Ukraine у поточній ситуації та перспективі