Уніфікована модель мобільних веб-застосунків на платформі Swift - Оцевик, В. А. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та аналіз ефективності кросплатформенного застосунку, побудованого на основі Full Swift Stack, що охоплює мобільні платформи, зокрема iOS. Об'єктом дослідження є процес розробки кросплатформенного застосунку з використанням мови програмування Swift. Предметом дослідження є архітектура, технологічний стек та інструменти, що використовуються для розробки таких застосунків. Для досягнення поставленої мети застосовуються методи аналізу літератури та документації, порівняльний аналіз існуючих рішень, розробка та тестування прототипу, а також статистичний аналіз отриманих результатів. Дане дослідження має значний практичний потенціал, оскільки його результати можуть бути використані для створення ефективних та якісних кросплатформних застосунків. Використання єдиного технологічного стеку дозволить зменшити витрати на розробку, спростити підтримку застосунків та забезпечити їх доступність на різних платформах.
Unified Model of Mobile Web Applications on the Swift Platform
Keywords: кросплатформенна розробка; Full Swift Stack; iOS; SwiftUI; SwiftWasm; Tokamak; уніфікація кодової бази