Захисна каска - Березуцький, В. В.; Хондак, І. І.; Сафонов, В. В. (My University, 2021)
Захисна каска містить внутрішню та зовнішню поверхні з повітряною порожниною між ними, вентилятор, вентиляційні отвори із встановленими на них знімними сегментами тепловідбиваючого екрана, резервуар з твердою або рідкою вуглекислотою, розширювальну камеру, мікроінгалятор, закріплений на полях в області скроневої частини, із гнучкою подавальною трубкою, обладнаною на кінці краплерозпилювачем, алюмінізовану тканину, прикріплену до бокової та задньої частин полів каски, захисний щиток, встановлений під козирком, котрий містить вихлопний клапан, вмонтований у нього на рівні органів дихання, та систему пилогазоочистки, встановлену на потиличній частині каски вище місця розташування вентилятора і з'єднану за допомогою повітроводу з порожниною подавальної трубки, захисний щиток, виконаний у вигляді прозорого екрана з фотохромного скла. Додатково каска містить датчик-сигналізатор чадного газу, розташований у верхній частині захисного пристрою під захисною каскою.
Keywords: датчик-сигналізатор; захисна каска; чадний газ