Гібридний метод рішення задачі маршрутизації транспорту з урахуванням додаткових обмежень - Скляров, А. С. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження та розробка гібридних методів вирішення задачі маршрутизації транспорту. У ході виконання кваліфікаційної роботи був проведений аналіз існуючих рішень, їх переваг та недоліків. Було розроблено та досліджено методи для вирішення задачі маршрутизації транспорту на основі генетичного та мурашиного алгоритмів, жадібного алгоритму та його модифікації, методу гілок з відсіканням та алгоритму Кларка-Райта. Особливістю дослідження є можливість врахування алгоритмами додаткових обмежень, таких як вантажопідйомність транспортних засобів та часові вікна клієнтів. Створено тестове програмне забезпечення з графічним інтерфейсом користувача, що забезпечує можливість дослідження впливу параметрів алгоритмів на ефективність роботи.
Hybrid Method for Solving Transport Routing Problem with Additional Constraints
Keywords: граф; задача маршрутизації транспорту; часові вікна; вантажопідйомність; жадібний алгоритм; метод гілок з відсіканням; алгоритм Кларка-Райта; генетичний алгоритм