Модель штучної імунної мережі для керування ігровими персонажами у комп'ютерній грі - Бурцев, В. С. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка, реалізація та випробування імунного методу керування поведінкою ігрових персонажів у комп’ютерній грі. Слід зазначити, що метод керування поведінкою має бути розробеним на основі моделі штучної імунної мережі. Яка ще не використовувалася для організації системи штуного інтелекту в грових додатках. В ході виконання кваліфікаційної роботи був проведений аналіз існуючих імунних моделей та методів, їх переваг та недоліків. Також було розглянуто та досліджено питання впливу особливостей та налаштувань імунних операторів, з яких формуються поширені на сьогодні імунні моделі та методи. Було реалізовано ігровий додаток типу action, в якому передбачається існування великої кількості ігрових персонажів із різними рисами характеру, які визначають той чи інший клас поведінки. Розроблений програмний засіб виконує покладене на нього завдання керування поведінкою ігрових персонажів у комп’ютерній грі різними способами та з урахуванням можливостей роботи різних імунних операторів.
Artificial Immune Network Model to Control Characters in Computer Game
Keywords: С#; Unity; штучна імунна мережа; афінність; антитіла; антиген; клонування; мутація; супресія; ігровий персонаж