Інформаційні ресурси: аналіз категорії та класифікація - Милютченко, І. О.; Онопко, Б. В. (ХНУРЭ, 2018)
У статті на підставі дослідження процесів формування, використання та захисту інформаційних ресурсів різного рівня розглянуто визначення категорії «інформаційний ресурс» у сфері інформаційної безпеки. Запро-поновано варіант класифікації інформаційних ресурсів, отриманий в результаті аналізу та узагальнення ознак класифікації з багатьох джерел.
Information resources: analysis and classification
Информационные ресурсы: анализ категории и классификация
In the article, based on the research of the processes of formation, use and protection of information resources of different levels, the definition of the category "information resource" in the field of information security was considered. A variant of the classification of information resources, of obtaining as a result of analysis and generalization of classification characteristics from many sources is proposed.
Keywords: information security; інформаційна безпека; информационная безопасность; information resource; defence; інформаційний ресурс; информационный ресурс