Дослідження технологій апсемплінгу для репродукування зображень з низькою роздільною здатністю - Гордєєв, А. С. (My University, 2022)
Метою роботи є визначення ефективного методу апсемплінгу кольорових зображень для наступного їх якісного репродукування. Робота передбачає опрацювання тематичного теоретичного матеріалу та сприяє пошуку творчих рішень в питаннях підвищення якості продукції, що виготовляється цифровим способом друку.В роботі розглянуті теоретична та експериментальна складові, що включають в себе теоретичні розрахунки та аналіз впливу алгоритмів перерахунку колірних координат для відновлення кольорових зображень. Існуюче в даний час програмне забезпечення може полегшити його завдання, однак рекомендації щодо застосування того чи іншого алгоритму носять занадто загальний характер. Порівняльний аналізу методів апсемплінгу з використанням сучасного програмного забезпечення за критерієм розмаїття зображення дозволив порівняти ефективність апсемплінгу кольорових зображень для методів Adobe Photoshop та GIMP за допомогою метрики PSNR. Розроблений алгоритм налаштування цифрового обладнання для якісного репродукування колірних зображень після операції апсеплінгу дозволяє зробити висновок про те, що негативні наслідки руйнування контурів растрового зображення, що виникає при масштабуванні вихідного файлу, зникають під час друку заливкою фарбою.
Keywords: плашка; репродукування зображення