Розробка методу передачі інформації всередині статичного зображення для мобільних роботів - Моргунов, М. (ХНУРЕ, 2023)
Стаття присвячена розробці методу передачі інформації про стан мобільного робота в статичному зображенні, що є стратегічно важливою задачею для створення більш ефективних, безпечних та адаптивних робототехнічних систем, які знаходять своє застосування в різноманітних галузях і покращують якість нашого повсякденного життя. Проведено аналіз сучасних методів передачі інформації про оточуюче середовище мобільного робота та включають в себе різноманітні техніки обробки зображень та аналізу даних, показані їх переваги та недоліки. На базі цих методів, розроблено структуру метода передачі технічної інформації про стан мобільного робота в зображенні.
Keywords: мобільний робот; кодування інформації; статичне зображення