Дослідження процесу розробки веб-сайтів з використанням ШІ-інструментів - Сергєєв, Д. С. (My University, 2025)
Мета роботи полягає у дослідженні процесу розробки веб-сайтів з використанням інструментів на базі штучного інтелекту, а також проєктуванні та розробці веб-платформи для демонстрації можливостей застосування ШІ у веб-розробці. У роботі проведено аналіз сучасного стану розвитку штучного інтелекту та його впливу на веб-розробку, досліджено популярні ШІ-інструменти для програмування, такі як GitHub Copilot, ChatGPT, Claude, та проаналізовано їх функціональність у порівнянні з традиційними засобами автодоповнення коду. В рамках практичної частини розроблено веб-застосунок на базі Angular та ASP.NET Core для демонстрації можливостей ШІ у веб-розробці. Застосунок надає доступ до теоретичних матеріалів та спеціалізовані чат інтерфейси на базі OpenAI API для допомоги з різними аспектами розробки: від написання коду до створення документації. Реалізована система автентифікації забезпечує розширені можливості взаємодії з ШІ, включаючи збереження контексту діалогів, що робить застосунок ефективним практичним інструментом для розробників.
Keywords: веб-розробка; автодоповнення коду; промпт-інжиніринг; генеративний ШІ; чат-інтерфейс