Дослідження методів вирішення проблеми холодного старту в проектах побудови рекомендаційних систем - Орєхова, І. В. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – процеси формування рекомендацій в умовах холодного старту. Предмет дослідження – методи та моделі, що використовуються для вирішення проблеми холодного старту у проектах побудови рекомендаційної системи. Мета роботи – дослідження методів вирішення проблеми холодного старту в проектах побудови рекомендаційних систем. Методи дослідження – дослідження існуючих методів вирішення проблеми холодного старту, їх формальних описів, дослідження особливостей реалізації усунення проблеми холодного старту під час побудови рекомендаційної системи, дослідження архітектури рекомендаційних систем. Визначено підхід до вирішення проблеми холодного старту в проектах побудови рекомендаційних систем. Запропоновано метод та модель вирішення проблеми холодного старту в умовах відсутніх або розріджених даних.
Keywords: рекомендаційна система; метод коллаборативної фільтрації; метод критичного шляху; діаграма Ганта; organization breakdown structure; work breakdown structure