Розпізнавання жестів і комп’ютерний зір для безконтактного керування пристроями - Заяць, Д. Є. (My University, 2025)
У статті розглядається технологія комп'ютерного зору для дистанційного керування пристроями, що базується на розпізнаванні жестів і обробці зображень у реальному часі. Описано застосування цієї технології в промисловості для автоматизованого контролю якості, у медицині для безконтактного управління обладнанням та в побуті для взаємодії зі смарт-пристроями. Наведено приклад реалізації на основі бібліотеки MediaPipe від Google, яка дозволяє швидко та точно розпізнавати жести, перетворюючи їх у команди для комп'ютера. Відзначено гнучкість і перспективи розвитку цієї технології.
Keywords: комп’ютерний зір; дистанційне керування; розпізнавання жестів; обробка зображень