Дослідження методів інтелектуального аналізу мережевого трафіку веб-орієнтованих додатків - Корнієнко, О. О. (My University, 2022)
Метою роботи є проектування системи моніторингу та аналізу мережевого трафіку сервісів веб-орієнтованих додатків для виявлення небезпечних запитів та аномальної поведінки в мережі, шляхом використання методів машинного навчання для своєчасного реагування на небезпечні запити та аномалії в мережевому трафіку. Дослідження, що проведені в роботі базуються на використанні теорії ймовірностей та математичної статистики, теорії графів, апарату штучних нейронних мереж та методів машинного навчання для розв'язання завдання розробки методу аналізу мережевого трафіку з сервісом його моніторингу; методів комп’ютерного моделювання для верифікації точності запропонованої моделі. У роботі проведено порівняння різних методів моніторингу та аналізу мережевого трафіку. Детальний опис методу моніторингу та аналізу мережевого трафіку для обраної предметної області. Опис архітектури системи моніторингу мережевого трафіку в синтезі з відповідним методом аналізу мережевого трафіку, а також опис інтерфейсів взаємодії з користувачем.
Keywords: аналіз мережевого трафіку; нейронні мережі; проектування систем; часово-просторові данні