Структура адміністративно-правового статусу персоналу органу публічної служби у правоохоронній сфері України - Комірчий, П. О. (Вид-во Ужгородського національного університету, 2018)
Стаття присвячена встановленню та систематизації структурних елементів адміністративно-правового статусу персоналу органу публічної служби у правоохоронній сфері України. Автор, формулюючи визначення поняття «адміністративно-правовий статус персоналу органів публічної служби в правоохоронній сфері», окреслює структуру складових елементів цього адміністративно-правового статусу, зважаючи на положення чинного законодавства, а також приймаючи до уваги існуючі методико-теоретичні підходи до розуміння структури правового статусу. Особлива увага в статті приділяється критичному аналізу складових елементів досліджуваного адміністративно-правового статусу. The article focuses on identification and systematization of structural elements of administrative and legal status of the public service body personnel at law enforcement area of Ukraine. While formulating the definition of the “administrative and legal status of the personnel of public service body at law enforcement area” concept, the author outlines the structure of this administrative and legal status elements considering the current legislation regulations and the existing methodic and theoretical approaches to understanding the legal status structure. In the article, a particular attention is paid to critical analysis of constituent elements of the investigated administrative and legal status.
Structure of the administrative and legal status of public service bodies in the law enforcement field of Ukraine
Keywords: адміністративно-правовий статус; орган публічної служби; персонал; правовий статус; administrative and legal status; law enforcement agency; personnel; public service