Юридичні гарантії права дітей і сімей з дітьми на соціальний захист за актами ЄС та Ради Європи - Кайтанський, О. С.; Бориченко, К. В. (Право, 2016)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних та практичних проблем визначення та реалізації гарантій права дітей, сімей з дітьми на соціальний захист, закріплених у актах ЄС та Ради Європи. Зроблено висновок про відсутність у європейських актах дієвих механізмів реалізації гарантій права дітей та сімей з дітьми на соціальний захист. // The article is devoted to the study of theoretical and practical problems of defining and implementing guarantees of the right of children, families with children for social protection fixed in EU and the Council of Europe. The conclusion is made of the absence of effective mechanisms for the implementation of guarantees of the right of children and families with children for social protection in the European acts.
Keywords: право на соціальний захист; дитина; сім’я з дітьми; гарантії права на соціальний захист; акти ЄС; акти Ради Європи; right to social protection; child; family with children; guarantees of the right to social protection; acts of the EU; acts of the Council of Europe