Пенсія у зв’язку з втратою годувальника в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування - Зіноватна, І. В. (Право, 2017)
Статтю присвячено дослідженню страхових виплат у зв’язку з втратою годувальника, що передбачені загальнообов’язковим державним пенсійним страхуванням та загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності. Запропоновано шляхи подолання виявлених неузгодженостей норм права, що виникли у зв’язку з реформуванням загальнообов’язкового державного соціального страхування. // The article is devoted to the study of insurance payments in connection with the loss of breadwinner provided by compulsory state pension insurance and compulsory state social insurance against an accident in production and professional disease that caused loss of work capacity. The ways of overcoming the inconsistencies of law that arose in connection with the reform of compulsory state social insurance are proposed.
Keywords: пенсія; страхові виплати; втрата годувальника; непрацездатність; pension; insurance payments; breadth loss; incapacity