Підключення приладу для вимірювання критичної частоти злиття миготінь до персонального комп’ютера - Пилипенко, В. М.; Аргунов, М. О.; Сайківська, Л. Ф. (ФОП Вишемирський В. С., 2020)
В даний час дуже актуальною є проблема сенсорного стомлення зорової системи, адже велика кількість населення для роботи, навчання чи відпочинку використовують ПК. Для оцінки ступеня стомлюваності зорової системи часто використовується критична частота злиття миготінь (КЧЗМ). Для полегшення перенесення результатів вимірювання КЧЗМ до ПК необхідно забезпечити можливість його підключення. Тому при виборі мікроконтролера (МК) необхідно звертати увагу на можливості використання стандартних інтерфейсів введення-виведення: підключення по LPT, підключення за допомогою COM-порту або підключення по USB.
Keywords: зорова система; критична частота злиття миготінь; ступінь стомлюваності зорової системи; мікроконтролер