Аналіз моделі об’єктивної оцінки якості передачі відеопотоків в ІР-мережах - Дмитренко, А. І.; Супрун, О. О.; Усольцев, О. О. (ХНУРЕ, 2017)
Проведен аналіз суб’єктивних і об’єктивних методів оцінки якості передачі відео в ІР-мережах, також досліджен вплив специфічних властивостей відеотрафіка на суб’єктивні й об’єктивні оцінки якості відеопотоку. Розглянута імітаційна модель фрагмента мережі, що включає в себе модель втрат, яка імітує виникнення втрат у реальній мережі й дозволяє варіювати швидкість і кількість відеопотоків та рівень втрат у мережі й розраховує параметр Хьорста. Проведен аналіз залежності значень параметра Хьорста від розміру пакетів, що курсують у мережі потоків, довжини черги вузла, кроку збільшення швидкості відеопотоку.
Keywords: ІР-мережі; IPTV; методи оцінки якості