Методи комп'ютерної стеганографії для графічних файлів - Піскун, Я. А. (My University, 2023)
Метою роботи є створення покращенного методу стеганографії який буде стійкішим до стеганоаналізу. Було досліджено існуючі популярні методи стеганографії, наведені їх сильні та слабкі сторони. Було вивчено методи стеганоаналізу котрі зараз застосовуються для того щоб визначити чи є інформація у файлах. Визначено потенційне застосування стеганографії та розглянуто питання її створення та становлення у світі. У роботі розглянуті осноні питання стосовно як проводиться стеганоаналіз, завдяки яким алгоритмам, виявлено проблематику та розроблений алгоритм для покращення стеганоконтейнеру, щоб він був стійкішим до стеганоаналізу. Проведено порівняння між рішеннями які вже існують у нас час та модифікованим алгоритмом. Розроблений та протестований застосунок котрий дозволяє вкрапувати інформацію до графічних файлів за допомогою створеного алгоритму та зчитувати інформацію зі стеганоконтейнерів. Для написання цього застосунку використана платформа .NET та фреймворк React.
Keywords: стеганографія; захист інформації; стеганоконтейнер; вкраплення інформації; стеганоаналіз