Інформаційне суспільство: соціально-філософські проблеми становлення - Штанько, В. І.; Бордюгова, Т. Г. (Харківський національний університет радіоелектроніки, 2012)
Розглядаються основні соціально-філософські проблеми, що виникають в процесі становлення інформаційного суспільства. Основна увага приділяється аналізу феномену інформаційної економіки, соціальним трансформаціям, проблемам політичної влади, трансформаціям культури, освіти в інформаційному суспільстві.
Keywords: інформаційне суспільство; інформаційна економіка; інформаційна нерівність; віртуалізація політики; феномен медіакультури; антропологічні виклики інформаційної цивілізації