Дослідження та використання методів аналізу поведінки клієнтів при розробці інформаційної системи для планування діяльності підприємства - Потапенко, А. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес аналізу поведінки клієнтів у сфері електронної комерції. Предметом дослідження є методи аналізу поведінки клієнтів, що використовуються для підтримки процесів планування діяльності в інформаційній системі підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є розробка комбінованого методу аналізу поведінки клієнтів на основі використання існуючих методів з подальшою реалізацією у вигляді аналітичного модуля інформаційної системи, що призначена для підтримки управлінських рішень щодо планування діяльності підприємства. Наукова новизна дослідження полягає у розробці комбінованого методу аналізу поведінки клієнтів у контексті підтримки процесів планування діяльності підприємства. На відміну від більшості існуючих підходів, що зосереджені на окремих аспектах поведінки, пропонується поєднання методів когортного аналізу, оцінювання життєвої цінності клієнта та прогнозування відтоку. Таке поєднання дозволить формалізувати поведінкові патерни клієнтів і адаптувати їх до цілей інформаційної системи для планування.
Keywords: життєва цінність клієнта; когортний аналіз; маркетингова стратегія; прийняття управлінських рішень; прийняття управлінських рішень