Методи використання машинного розпізнавання для виявлення протиправних об'єктів моніторингу - Кузнєцов, В. О. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів машинного розпізнавання для виявлення протиправних об'єктів моніторингу та розробка моделі системи виявлення об’єктів моніторингу та визначення їх координат. Предметом дослідження є існуючи методи машинного розпізнавання об’єктів на фоні однорідних областей. Об’єкт дослідження – процеси підвищення ефективності градієнтних методів машинного розпізнавання об’єктів Проведено аналіз методів виявлення об’єктів протиправного моніторингу та градієнтних методів виявлення контурів. Сформульовані правила для визначення кутових координат об’єктів. Розроблена модель системи виявлення об’єктів протиправного моніторингу та визначення їх координат.
Keywords: комп’ютерний зір; оперетор собеля; об’єкт протиправного моніторингу; градієнтні методи