Фактори впливу на інноваційно-інвестиційне середовище в Україні - Полозова, Т. В. (Полтавська державна аграрна академія, 2019)
Проведені аналітичні дослідження дозволяють зробити висновок, що в процесі реалізації державних програм у сфері інноваційної діяльності у промисловості основною проблемою є гостра недостатність державного фінансування та недосконалість ефективних механізмів залучення інвестиційних коштів. Таким чином, використання запропонованої системи показників дозволяє здійснити комплексний аналіз впливу окремих факторів на інноваційно-інвестиційне середовище в Україні. Результатом такого аналізу може бути виявлення негативних тенденцій та реалізація стратегічних рішень, спрямованих на усунення макроекономічних диспропорцій.
Keywords: інновації; інвестиції; інноваційно-інвестиційне середовище; макросередовище; інноваційний розвиток