Дослідження криптографічних систем, симетричної та асиметричної архітектури - Пермяков, О. О. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – принципи побудови шифрів симетричного типу. Мета роботи – дослідження можливості побудови криптосистеми з високою швидкістю шифротворення на базі існуючої архітектури шифру симетричного типу. Розглядаються засади побудови асиметричних та симетричних шифрів. Доводиться доцільність використання симетричних шифрів для обробки мультимедійних даних реального часу. Виконується аналіз архітектурних особливостей шифрів на основі мережі Фейстеля. На базі цього створюється програмна реалізація шифру.
Keywords: шифр Ель-Гамаля; мережа Фейстеля; раундовий ключ; лавинний ефект; дифузія; шифр симетричного типу