Архітектура системи високонавантажених web-застосувань - Санжаровський, А. В. (ХНУРЕ, 2019)
У наш час є актуальною є розроблення web-застосувань, які розраховані на величезну кількість даних та користувачів. Тобто на web-застосування припадає величезне навантаження (потрібно працювати з мільйонами записів у базі даних та розраховувати систему на тисячі користувачів).