Основні етапи розвиту наукових поглядів про фінанси в Російській Імперії у ХІХ столітті - Походзіло, Ю. М. (Право, 2018)
Статтю присвячено дослідженню питань історичного розвитку фінансової системи, проведено ґрунтовний аналіз фінансово-правових та фінансово-економічних наукових поглядів провідних вчених з метою узагальнення найбільш характерних та специфічних рис зазначеної тематики та особливостей становлення фінансово-правової науки. Автором виділено, розмежовано та досліджено етапи та періоди становлення й найбільш значного розвитку й розквіту наукових поглядів про фінанси, а також визначено головні особливості кожного з них. За результатами проведеного аналізу у кінці статті зроблено аргументовані висновки. // The article is devoted to the study of historical development of the financial system, a thorough analysis of financial and legal and financial and economic scientific views of leading scientists in order to summarize the most characteristic and specific features of this topic and features of financial and legal science. The author identifies, distinguishes and researches the stages and periods of formation and the most significant development and flourishing of scientific views on finance, as well as identifies the main features of each of them. Based on the results of the analysis, reasoned conclusions were made at the end of the article.
Keywords: фінансово-правові погляди; фінансово-економічні погляди; фінанси; фінансова система; financial and legal views; financial and economic views; finance; financial system