Псевдосервіси та теорія конфлікту в стохастичному управлінні інформаційними мережами - Даниліна, Г. В.; Андрусевич, Н. В. (ХНУРЕ, 2019)
Розроблена математична модель і методика захисту комп'ютерної мережі від атак і вторгнень. Зроблено припущення про апріорну невизначеність стану мережі і ризик виникнення конфлікту з активним (розумним) супротивником. Розроблено стохастичну модель конфлікту з ескалацією супротивника у псевдосервіси з використанням псевдосервісної мережі Honeyne
Keywords: захист інформації; теорія конфлікту; псевдосервіси; процес розвитку конфлікту; керований марківський процес; стохастичне управління