Суб’єкти, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» - Луценко, О. Є. (Право, 2017)
Стаття присвячена аналізу кола суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції». Автор звертає увагу на певні проблеми щодо визначення переліку суб’єктів, які підпадають під «посадових та службових осіб інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим» та «посадових осіб юридичних осіб публічного права». Крім того, автор зосереджує увагу на питанні доцільності віднесення до «осіб, які уповноважені на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування», осіб, які надають публічні послуги. // The article is devoted to the analysis of the circle of subjects, which extends the Action of the Law of Ukraine "On Prevention of Corruption". The author pays attention to certain problems to determine the list of subjects that fall under the "officials and officials of other state bodies, authorities of the Autonomous Republic of Crimea" and "officials of legal entities of public law." In addition, the author focuses on the appropriateness of assigning to "persons authorized to carry out the functions of the state or local self-government bodies", persons providing public services.
Keywords: корупція; посадові особи; службові особи; сфера дії закону; corruption; officials; officials; scope of law