Аналіз методів сегментації зображень для застосування в алгоритмі ідентифікації особистості - Смірнов, Н. М. (My University, 2019)
Метою магістерської атестаційної роботи є розробка алгоритму, який здійснює сегментацію зображень райдужної оболонки ока. Предметом дослідження є райдужна оболонка ока. Відмінною особливістю роботи системи є визначення параметрів райдужки на кілька кроків (початкове наближення, уточнення). Послідовність визначення параметрів райдужки відрізняється від загальноприйнятої і оптимізована для досягнення максимальної на кожному етапі частки зображень, на яких проведена сегментація. Представлені результати роботи цього комплексу для баз даних, що знаходяться у відкритому доступі.
Analysis of Image Segmentation Methods for Use in Person Identification Algorithm
Keywords: МЕТОД ЛОКАЛЬНИХ БІНАРНИХ ШАБЛОНІВ; МЕТОДИ СЕГМЕНТАЦІЇ; ПЕРЕТВОРЕННЯ ХАФФА; РАЙДУЖНА ОБОЛОНКА ОКА; ШВИДКЕ ПЕРЕТВОРЕННЯ ХАФФА