Моделювання та аналіз моделей мереж, керованих правилом приєднання, заснованим на посередництві - Черніюк, А. С. (My University, 2020)
Мета роботи – аналіз моделей складних мереж, дослідження правил приєднання вузлів, визначення показнику скейлінгу, програмна реалізація мереж, заснованих на правилі приєднання вузлів за посередництвом, проведення експериментальних досліджень згенерованих мереж щодо перевірки безмасштабності та визначення показника скейлінгу. Методи дослідження – математичне моделювання, програмна реалізація, імітаційне моделювання мереж.
Keywords: MDA-модель; безмасштабна мережа; показник скейлінгу; преференційне приєднання; приєднання за посередництвом; розподіл Юла-Саймона