Сучасні тенденції розвитку нейромережевих структур з обробки зображень - Аврунін, О. Г.; Волков, Є. Д. (ХНУВС, 2024)
Сучасна галузь обробки зображень тісно пов’язана з системами комп’ютерного зору, що можна використати для виконання різноманітних задач, від догляду за пацієнтами, до автоматичного аналізу візуального стану тканин. Використання цієї технології спрямоване на підвищення ефективності медичних процедур через зниження впливу людського фактора. Дана робота має на меті проведення часткового аналізу поточного стану індустрії комп’ютерного зору, висвітлення поточних проблем та досліджень шляхів їхнього подолання для кращої інтеграції в нові сфери людської діяльності. Розглянуто сучасні тенденції розвитку нейромережевих структур з обробки зображень.
Keywords: комп’ютерний зір; згорткова нейронна мережа; CNN; AlexNet